MEER OVER LE MARCHE

In Le Marche tref je het beste van Italie aan; natuur, kunst, cultuur en gastronomie. Alles compact in één regio. Le Marche wordt niet voor  niets het 'orginele Toscane' genoemd. Dit nog authentieke gebied is gemakkelijk te bereiken met de auto, de trein of het vliegtuig.  Le Marche ligt in het oosten van Italie en grenst aan de Adriatische kust waar je kilometers lange en schone stranden aantreft, afgewisseld met kleine baaien.  Le Marche biedt alle natuurlijke schoonheid en een rijke cultuur van Toscane, maar zonder de bussen met toeristen. Hier kun je nog het pure Italiaanse leven ontdekken, waarbij de seizoenen het dagelijkse ritme van de mensen en de menu's in de restaurants bepaalt. 

De heerlijke seizoensgebonden gerechten van Le Marche zijn gebaseerd op lokale producten en de restaurants aan de lange kustlijn zijn bekend om hun diverse uitstekende vis gerechten.  De gerechten van Le Marche zijn eenvoudig, maar altijd bereid met verse producten, liefde en passie. Menig eigenaar van een restaurant staat zelf in de keuken en dat proef je dan ook.  In Le Marche vindt je maar liefst 9 Michelin sterren restaurants, bijvoorbeeld Uliassi in Senigallia of La Torre in Numana, beiden met uitzicht op de groen blauwe Adriatische zee. 

De Sibillini-bergen zijn enkele van de meeste adembenemende in de Apennijnen en omvatten 10 pieken van meer dan 2.000 meter hoog. Het Nationaal Park biedt talloze routes voor de minder of meer ervaren wandelaars of fietsers, maar ook dit gebied te paard verkennen is een geweldige ervaring.  

 

Maar Le Marche heeft ook veel te bieden voor degenen die van kunst en cultuur houden.  Ascoli Piceno in het zuiden is een oude stad, beroemd om zijn prachtige Piazza del Popolo. Macerata is populair vanwege zijn opera's en de stad Urbino kent bijna iedereen vanwege de beroemde schilder Rafaël SanzIo.

Verder wordt In Le Marche bijna 90% van alle Italiaanse schoenen geproduceerd.  Je vindt hier vele outlets voor schoenen en tassen, denk aan Tod's, Hogan's, Prada en Santoni om maar een paar namen te noemen. 

Vakantie 

Appartementen

Piazza IV Novembre, 26

60034 Cupramontana (AN)

Le Marche, Italy

Tel: 0039 329 582 9584

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

@2019 L'Amorino