ACTIVITEITEN

Le Marche ligt centraal in Italie en Cupramontana is de perfecte uitvalsbasis om dit gebied te verkennen en te ontdekken.  Rondom Cupramontana zijn diverse wandelroutes  voor de beginnende of de meer ervaren wandelaars. Gedetailleerde wandelkaarten zijn in het appartement aanwezig.   In het locale museum kun je bijvoorbeeld e-bikes huren als je de omgeving op de fiets wilt verkennen. Tijdens de zomermaanden organiseren de meeste dorpen en steden in Le Marche diverse activiteiten waaronder historische optochten, wijn- en olijfolieproeverijen, dans- en muziek weekends zoals de Summer Jamboree in Senigallia of downhill skateboard racing in Poggio Cupro.  Maar ook de fietsers van de Giro d'Italia komen jaarlijks langs en wat dacht je van de historische autos van de Mille Miglia?  Ook in Cupramontana worden in deze maanden diverse activiteiten georganiseerd voor de bewoners en toeristen.  Hieronder kun je daar meer over lezen. Maar natuurlijk kun je ook gewoon lekker met een boek op één van de vele terrasjes in Le Marche gaan zitten en genieten van de heerlijke wijnen en diverse hapjes die bij de aperitivo geserveerd worden.  (note: link to cupra kalender invoegen en zoek cupra app!)

Fietsen

01

Fietsliefhebbers vinden in Cupramontana verschillende MTB / fietsroutes door de wijngaarden en heuvels. 
De fiets is een ideale manier om op ontdekking te gaan in het gebied en er zijn meerdere fiets- en wandelroutes in kaart gebracht met behulp van gekleurde borden. Zie ook: www.gpsies.com/mapUser.do?username=TurismoCupramontana

E-bikes kunnen bij het VVV kantoor voor een dag of dagdeel gehuurd worden. Dit is echt aan te raden omdat de wegen rondom in de gebied zeer stijl zijn en er veel geklommen moet worden.  

02

Pasta maken

In de zomermaanden kun je elke week een pasta workshop volgen. Deze cursussen worden door de lokale VVV georganiseerd.  De workshop wordt afgesloten met een gezellige lunch waarbij de eigen gemaakte pasta de hoofdrol speelt. 

Italiaans leren

03

Marco Porta is een leraar Italiaans die diverse cursussen en workshops Italiaans geeft. Voor de beginner, die tijdens de vakantie wat Italiaans wil spreken, of de gevorderde, die zijn Italiaans wil perfectioneren.  Individu of groepen, voor iedereen heeft hij een op maat gemaakt programma. Kijk voor meer informatie op :

www.linguaitaliana-marche.com

Wandelen

04

Rondom Cupramontana zijn diverse, zeer gedetailleerde, wandelroutes uitgestippeld. Deze kunnen gelopen worden met een kaart of interactief op tablet of  smartphone via de  link op www.turismo-cupramontana.com.

Elke zaterdagochtend om 08.00 uur start de wandelgroep van Cupramontana aan een nieuwe wandeling in de (directe) omgeving. Iedereen is welkom om mee te wandelen. 

Rondleidingen

05

In de provincie Ancona van Le Marche bevinden zich tientallen uitstekende wijnproducten. Deze regio is voornamelijk bekend om de witte Verdicchio wijn, maar je kunt er ook voortreffelijke rode wijnen vinden, zoals Lacrima, Rosso Conero of Rosso Piceno.  Le Marche kent 15 DOC geclassificeerde wijnen.

In het locale museum (MIG) worden elk weekend wijn proeverijen georganiseerd, waar je de locale wijnen kunt proeven en kunt kopen. Maar natuurlijk kun je ook op bezoek gaan in de diverse "cantina's" van de wijnproducten zelf.

06

Kunst & Cultuur 

Kunstliefhebbers raden wij aan de Galleria Nazionale delle Marche in Urbino bezoeken, waar een aantal van de grootste meesterwerken van de Renaissance schilders te bezichtigen zijn. Andere musea zijn te vinden in Ancona, Pesaro, Fano of Ascoli Piceno.

Ook de kunststeden Perugia en Assisi bevinden zich op een uur afstand.

Opera liefhebbers kunnen in de zomermaanden genieten van het "Sferisto-operafestival" in de al-fresco arena te Macerata.  

Vakantie 

Appartementen

Piazza IV Novembre, 26

60034 Cupramontana (AN)

Le Marche, Italy

Tel: 0039 329 582 9584

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

@2019 L'Amorino